Reissuun lähtö alkaa tuntua todellisemmalta kun TJ numeroiden ensimmäiseksi luvuksi vaihtui numero 2. Eli jäljellä tänään 29 päivää.

Marraskuun 16. päivä nousee kone Helsinki-Vantaan kentältä iltapäivällä ja suuntaa kohti Thaimaata ja Bangkokia. Tarkoitus on silloin istua koneen kyydissä Mikon kanssa. Toivottavasti reissu ei kuse jo tässä kohtaa....

Matkaan on siis lähdössä tällainen kaksikko, joka tutustui opiskeluaikana tradenomin tutkintoa suorittaessaan. Varmaan yhtenä yhteisenä tekijänä oli jo alun alkaen kiinnostus Madventuresiin ja sen henkiseen matkailuun. Läpinät jäi läpinän tasolle vaikka reissuhehkutuksia aina välillä tulikin, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Kesällä -09 Mikko sitten päätti heittää ilmoille ajatuksen haihattelun siirtämisestä todellisuuden tasolle. Työttömäksi juuri jääneen arki mahdollisti vähän reissusuunnittelua ja Tiinan kohdalla sesonkiluontoisessa yrityksessä työskentely sulki mahdollisuudet lomapäiviltä aina kesäaikaan mutta talvella parin-kolmen kuukauden poissaolo onnistui aika pienellä vaivalla. Niinpä sitten parisen viikkoa meni suunnitteluun, kunnes päätös lähdöstä tehtiin. Päätös oli loppujen lopuksi aika selvä.. Nyt tai ei koskaan!

Lentoliput tilattiin Kilroy Travelsilta mukavaan hintaan. Menolippu kustansi 335 euroa istuvalta perseeltä. Paluulipusta päätettiin huolehtia vasta sitten reissun päällä, kun koti-ikävä iskisi ja yhtäkkiä alkaisimme kaipaamaan loskaa, lunta, auton ikkunoiden jäästä ravaamista, pahoja lahjuskonvehteja joululta, karjalanpiirakoita, puolukoita ja kallista viinaa. Eli niihin tunnelmiin sitten tuonnempana....  Takaisin tullaan kuitenkin jossain tammikuun lopun tuntumassa todennäköisesti, syitä löytyy kaksi: matkavakuutuksen maksimi kolmen kuukauden kohdilla ja työt, jotka odottaa erästä reissuun lähtenyttä pk-yrittäjää sekä Mikon lupaus ryhdistäytymisestä omassa arjessaan.

Reissuvalmisteluihin on lisäksi kuuluneet rokotukset, joita molempien piti muutamat ottaa. Tiina kävi tehostamassa polion ja jäykkäkouristuksen sekä otti uutena tulokkaana japanin aivokuumerokotteen Ixiaron. Mikko taasen selvisi edullisemalla mutta jo myynnistä poistuneella rokotteella samasta japanin aivokuumeesta (Japanese encephalitis vaccine-GCC), kun vanhaa rokotetta löytyi Tampereen hoitolaitoksesta. Muita rokotteita ei sitten tarvittukaan, kun kunnossa olivat mm. hepatiittirokotteet. Lavantautiin napsitaan Vivotif-kuuri ja malarialääkkeenä kokeillaan vielä turvallisissa kotiolosuhteissa Lariamia. Jos sivuvaikutuksina alkaa ilmetä unihäiriöitä, kuumottavia unikuvia, pelkotiloja ja muuta täysin friikkiä, jätetään halvat Lariamit sikseen ja investoidaan kalliimpaan Malaroneen pitkin hampain. Pysykää linjoilla, niin voimme raportoida ilmestyvistä oireista.

Muuta valmistelua ei vielä oikein ole ollut. Pankissa on käyty tätien juttusilla kysymässä korttinostoista ja varmistamassa, että omat kortit toimii maailmalla. Sen lisäksi on luettu matkakertomuksia, nostettu fiilistä ja kulutettu rahaa muutamiin hankintoihin (kuten moskiittoverkko, adapteri pistorasioihin, munalukkoja jne.). Vielä 29 päivän aikana ehtii tulla varmasti monta asiaa mieleen, joiden huomioimista ei ole muistanutkaan.

Näistä tunnelmista aloitetaan siis tämä blogi, jonka osoite kerrotaan kavereille, vanhemmille, ja kaikille muille, joiden kateutta koetetaan herätellä rantakuvin, lämpötilahehkutuksin sekä ilmoituksin käsittämättömän edullisesta hintatasosta. Lisäksi blogi laitetaan julkiseksi, sillä omaa reissusuunnitteluamme auttoi valtavasti muut matkablogit. Hyvän tiedon lisäksi ne toimivat erinomaisena matkakuumeen nostattajina. Toivottavasti tästä blogista olisi apua muille Kaakkois-Aasiaan reissuun lähtijöille tai reissua suunnitteleville. Kysymyksiä voi esittää niin paljon kuin haluaa ja parhaamme mukaan vastaamme niihin. Viisaampia olemme kylläkin vasta tuonnempana... Jos silloinkaan. Jos koskaan.