Tasan viikko lähtöön ja perskarvoja kutittaa. Tuntuu, että tekemistä ennen lähtöä on liikaa, mutta mistään ei kuitenkaan saa mitään otetta. To do -lista on pitkä kuin nälkävuosi ja aikaa on muutama hassu päivä.

Pari juttua kuitenkin tuli hoidettua listalta pois tänään. Postiin nimittäin ilmoitin uuden osoitteen määräajaksi. Näin ollen kusti kuljettaa laput ja laskut iskän laatikkoon ensi maanantaista alkaen. Hintaa kahden ja puolen kuukauden osoitteen muutokselle tuli 17e ja hilut päälle. Pankista tuli haettua dollareita päivän kurssilla 1,498. Herranjumala! Pidin dollareita ensimmäistä kertaa käsissäni tänään! Kyllä dollari tuntuu rahamiesten pelivälineeltä.. ihan porvarifiilis tuli. Parisataa auttaa kivasti ensiaskeleilla Laosissa ennen kuin pääsee käsiksi paikalliseen valuuttaan. Bangkokista ja Thaimaan puolella muutenkin tarkoitus nostaa omalla kortilla bahteja ja elellä sitten niillä. Mutta jos Laosiin päästessä tarvitsee dollareita, onpa niitä sitten apuna. Luultavasti toimivat muutenkin parempana maksuvälineenä kuin muut valuutat.

Nyt pitäisi sitten vielä antaa kotiavain veljen lapsille, jotka lupailivat käydä välillä käydä kämpälläni kurkkaamassa, että kaikki on ok ja päästämässä vettä viemäreihin niin, ettei matkan jälkeen vastassa olisi kamalaa hajua, hoitaa autoasiat kuntoon, käydä tuhlaamassa pieni omaisuus apteekkiin, pakkailla, purkaa reppu, pakata uudelleen (kertaa sata).. sekä monta muuta asiaa! Netistä ja Madventuresin Kansainvälisen seikkailijan opas -kirjasta on tullut kyllä monia todella hyviä vinkkejä siihen, mitä rinkassa mukana tulisi olla. Käytännössä se on keskimäärin kuudesosa siitä, mitä ottaisin mukaan asiaa sen kummemmin pohtimatta, ja kuusi tavaraa, joiden olemassaoloa en tiennyt. Pakkaamista tuskailevien kannattaa siis tsekata City-lehden artikkeli täältä ja käydä kirjastossa etsimässä Rikun ja Tunnan teos. Kunhan kamat on pakattu ja olen päässyt näkemään ja nauramaan Mikon tavaravalinnoille, voidaan kirjoitella lista siitä, mitä otettiin kumpikin mukaan. Ja sitten matkan jälkeen voidaan kirjoittaa uusi lista siitä, mitä olisi pitänyt olla mukana ja mikä kaikki jäi matkan varrelle. (ja itse voitte tehdä sitten haastavan tehtävän löytää viisi virhettä kolme samaa tavaraa molemmista listoista)

Tänään huvitin itseäni tekemällä kuvakollaasia. Mainittakoon, että tämä oli ensimmäinen lajiaan koskaan. Antakaa se siis anteeksi. Se jää myös viimeiseksi tässä blogissa. Kuvista saa jatkossa vastata Mikko-thö-fotomies.

Mutta miettikää nyt.... Viikko (jos Luoja, sikainfluenssa ja Finnairin miehet niin suo) ja me ollaan vaihdettu tämä...

...tähän..

(ja kyllä, lupaan ettei enää kollaaseja mun tekeminä)

Näihin kuviin on asettelusta huolimatta hyvä lopettaa. Juttua tänne tulee vielä Suomen puoleltakin.. toivottavasti ei pelkästään maanantaina Hki-Vantaan kentältä pärrrkelestn!!-riehaantumista.

Saatte avautua.