Tosiaan muutama paiva sitten saavuin Ko Taolle. Olin aikasemmin kuullut tarinoita naista busseista, jotka lahtee Khao sanilta, etta niissa tapahtuu napistyksia ja etta on suuri todennakoisyys menettaa jotain tavaroita. Itsella ei ollut kuitenkaan mitaan ongelmia, mutta vieruskaverilta havisi mysteerisesti 5000 patia yon aikana. Epailen kylla etta rahat havisi tauon aikana kun kaveri tyhmasti jatti laukkunsa sisaan.

Uuvuttavan bussimatkan jalkeen saavuttiin Chumponin satamaan. Chumponista lahtee laivat sitten edelleen kohti Ko Taota, Ko phangata ja Ko samuita ja paikka oli taydellinen helvetti, kiitos jenkkituristijien joidenka mielesta oli erittain huvittavaa olla perseet aamu kuudelta. Kyseinen porukka oli siina kunnossa etta he jo mm. kavivat kakkosella vessan vieressa, ei vessassa. Mita helvettia? Siina juttelin eraan Etiopialaisen tyypin kanssa ja toivottiin etta heita varten olisi erillinen laiva, noh eipa ollut. Laivamatka meni sitten katsellessa kun tyypit oksensi, heilu kannella, kaatuili ja oli muuten vai urpoja. Melkein huvittavin asia mita olen nahnyt koko reissun aikana tapahtui noin puolessa valissa matkaa. Kuvitelkaa noin 150+ kg laski amerikkalainen seisomassa kannella, yrittaen pysya pystyssa, huutamassa "This is most beutiful shit what i have ever seen!!".

Ko Taolla sitten kavelin satamasta toiselle puolelle saarta Chalok ban bayhyn (varmasti vaarin kirjoitettu) josta sitten loysin kaikki vanhat tutut Don Detilta + uusia naamoja. Huoneenkin onnistuin saamaan mika on hivenen kallis yksin maksettavaksi mutta eipa taalta halvemmallakaan loydy, maksan 300patia yolta huoneesta fanilla ja vessalla, mika on mun mielesta ihan ok.

Paivat on sitten kulunut snorklailessa, mihin olen jaanyt taysin koukkuun. Kalojen yms katseleminen on todella addiktoivaa touhua. Toissapaivana yritin nahda merikilpikonnia yhella rannikolla jonne ne kuulemma kokoontuu aina auringonlaskun aikoihin. Samana iltana Jonathan(kanukki don detilta) oli nahnyt ja seuraillut yhta pitkan aikaa. Itse en ollut yhta onnekas, nain vain vitun ison Trigger fishin joka on erittain vitukas tapaus vedessa. Trigger fish on erittain aggressiivinen kala jos sen reviirille eksyy. Kalalla ei ole montaakaan hammasta, mutta se kuulemma saa ikavaa jalkee aikaseks jos huonosti kay. Lisatietoa loytyy mm. Googlesta.

Kalan nakemisen jalkeen paatin etta saa kilpikonnat jaada talta paivalta, lahinna ajatus kalan hyokkaamisesta rupesi kuumottavaan liikaa :). Rantautuminen ei sitten mennyt ihan kasikirjoituksen mukaan, ranta oli matalampi kuin milta naytti ja sain ikavan haavan jalkaani kun tulin rantaan. Onneksi haava tuli kivesta, eika korallista joten se on ihan ok. Viime paivat olen sitten tassa putsaillu ja hoivaillu haavaa. Joten odotan vaan sen parantumista, jotta voin snorklailla huolettomasti, ilman tulehtumisriskia.

Parin paivan paasta olisi Ko Phanganin saarella Full Moon bileetkin, mutta paatin olla menematta. Laivamatka todisti minkalaista porukkaa siella kuitenkin suurin osa on. Todennakoisesti vietan Full Moonini jollain rannalla katsellessa auringon laskua, mika on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin paaton ordaaminen.

Mikko kiittaa ja kuittaa, ja palailee taas joskus erittain epaselvan selostuksen kanssa. Kiitos ja anteeks