Tosiaan saarelta lahto tapahtui muutamaa paivaa aikaisemmin kuin olin suunnitellut, rupes vaan tuntumaan silta etta eikohan naa rannat ole jo nahty. Tarkoituksena oli alunperin ottaa mahdollisimman aikainen vene pois rannalta, jolloin ehka pystyis valttamaan keskipaivan kuumuuden veneessa. Mutta kun ranskis ehdotteli etta vois lahtee vasta puol yhden veneella, koska sitten ei joutuisi odottelemaan Bangkokin bussia niin kauaa Ranongissa. Jostain syysta sitten myos itse paatin suostua tahan ehdotukseen. Ja niinkuin yleensa aina kun mun pitais matkustaa pitempi matka, pakki sattuu olemaan sekaisin. Onneksi ranskiksella sattui olemaan laaketta jolla sain doupattua itteni pelikuntoon matkaa varten, talloin en kuitenkaan osannut arvata minkalainen matka tulee olemaan..

Veneen piti lahtee puol yhdelta rannalta, mutta kello tais olla lahempana kahta kun paastiin lahteen. Ja kas kummaa merenkaynti oli erittain kovaa ja pienessa pitkahantaveneessa joutui todella keskittymaan ettei okkipokki paasis nousemaan yleisiin atmosfaareihin. Arvasin etta saaren laheisyydessa olisi viela kohtuullisen helppoa mutta kun ylittaisimme avomeri osuuden helvetti olisi irti, ja niinhan se olikin. Istuin reunimmaisella penkilla ja nautin noin 3 tuntia kestavasta merivesisuihkusta. Kun paastiin perille tuntui silta etta mun vasenmassa poskessa oli noin parin millin kerros suolaa. Ranskiksen mielesta oli erittain hyvin huvittavaa etta mun toinen puoli naamasta oli "valkaistu", itse en nahnyt tassa mitaan huvittavaa.

Ranongissa sitten otettiin lavataksi bussiasemalle, jossa selvisi etta bussi bangkokkiin lahtee noin puol yhdeksan aikoihin. Ja kyseessa ei ollut nukkumabussi vaan tavallinen VIP bussi. Ranskiks paatti jaada odottamaan sita, mutta mina paatin ottaa minivanin Chumponiin, ja yrittaa ottaa junan sielta. Tassa vaiheessa kaikki meni viela taydellisesti, minivani lahti 10min sisalla ja hehkuttelin ranskikselle etta oon muuten aikasemmin Bangkokissa, eihan se nyt ihan niin mennyt. Chumponin rautatieasemalla muistin etta nukkumavaunut on yleensa aivan taynna ja suunnitellut menevani oli aivan tayteen buukattu. Joten jouduin ensinnakin odottamaan 2330 asti ja ainoa paikka siina junassa oli ykkosluokan nukkumahytti, joka on kohtuullisen hintava(1100bht, eli noin 22e)

Taytyy kylla sanoa etta ensimmaiset kokemukset nukkumavaunusta Chiang Maihin olivat kohtuullisen perseesta, mutta taa oli aivan luksusta. Nukuin kuin pieni porsas koko matkan, ja perilla bangkokissa konnari joutu potkimaan mut ylos. Hyttikaverina mulla oli joku thai kloppi, joka tuntui olevan niin kauhuissaan musta etta ei paastanyt pihaustakaan ylasangylla koko matkana. Perilla olin noin kahdeksan aikaan aamulla, joten bussi ranongista olisi ollut 3 tuntia nopeampi ja noin 2,5 kertaa halvempi, mutta oli ainakin mielenkiintoisempaa.

Perilla sitten suuntasin Khao Sanille tuttuun Mom's GH:n, joka on ainakin siisti ja omaa myos kuuman suihkun. Nokkelimmat lukijat ovat varmaan huomanneet etta suosin paljon Mom's, Mama's, Papa's yms nimisia paikkoja :D. Jotenkin omat kokemuset sen nimisista paikoista on aina olleet hyvia.

Tanaan olis reissua jaljella 4 paivaa ja huomenna vaihdankin majataloa, taktisesti parempaa paikkaan lahelle Siam Squarea, jossa sitten teen ostoksia ja lauantai aamuna kavaisen Weekend marketissa. Nailla puheilla nama on todennakoisesti viimeiset kirjoitukset Thaimaasta, ehka palaan lyhyella raportilla kotsuomesta. Kuvat tulevat paivittymaan osoitteseen mikkopeltonen.kuvat.fi/kuvat/, kunhan saan muistikorttini putsattua. Kuvia saa ja pitaa kommentoida ja kaikki kritiikki on aina paikallaan.

Kiitos ja anteeks